Primer de tot, els alumnes de 2n d’ESO vam assistir a una xerrada on l’Amadeu, un voluntari del Banc dels Aliments des dels seus inicis, ens va explicar com funciona i quins són els objectius del Banc dels Aliments.
Tota l’escola Arrels s’ha implicat i ha participat en la recollida d’aliments durant la setmana del 12 al 18 de novembre. Alumnes de totes les classes i totes les edats han contribuït portant aliments de primera necessitat, mentre que un grup de voluntaris de 2n d’ESO han sigut els encarregats de passar a recollir per les classes tot el menjar i distribuir-lo en caixes.
Que és el banc d’aliments?
És una ONG fundada el 1996 amb uns 3300 voluntaris. El seu objectiu és ajudar cada dia a l'alimentació dels més necessitats a Espanya, perquè passar gana és el major risc per a la salut.
I ho fan respectant la llibertat i igualtat de les persones i seguint, a més, els principis i valors de la Federació i dels seus associats, que són:
La gratuïtat en l'obtenció i donació d'aliments.
La neutralitat en la distribució d'aliments.
La professionalitat en el tractament dels aliments.
La seguretat d'un repartiment just.
La transparència en la seva gestió
Esquema de treball del Banc d’Aliments
Organització de la recollida d’Aliments a l’Escola Arrels
Primer de tot, els alumnes de l’escola porten els aliments perquè més tard es posin en caixes. Una vegada està tot en caixes, l’escola avisa als encarregats del Banc d’aliments per a que se’ls emportin. Més tard fan el recompte de quilos d’aliments que han recaudat d’aquella escola, i envien un missatge informant-los dels quilos recaudats. Aquests aliments són repartits a menjadors socials i a Bancs d’aliments on hi va gent en risc de pobres
La Fam al món
La fam mundial és un problema que afecta a molts països i també està relacionada amb un dels pitjors problemes al planeta,m que és la desnutrició o falta de nutrients.
El Programa Mundial d'Aliments assegura que avui dia hi ha 925 milions de persones desnodrides al món.Cada dia, molts homes i dones de tot el món tenen dificultats per donar-los als seus fills un menjar nutritiu.
En un món en el qual produïm prou menjar com per alimentar a totes les persones, (una de cada nou) segueixen anant-se’n a dormir amb l'estómac buit cada nit. És més, una de cada tres pateix alguna forma de desnutrició.
Tots els dies, el WFP i els seus associats treballar per acostar-nos més a un món amb fam zero. Amb la nostra assistència humanitària alimentària, proveïm menjar nutritiu a aquells amb necessitats urgents. Mentrestant, els nostres programes complementaris aborden l'arrel de la causa de la fam, creant la resiliència en les comunitats perquè no hàgim de continuar salvant les mateixes vides cada any.
Història
El concepte de "Banc dels Aliments" neix a Phoenix, Arizona (EEUU) al 1966 grácies a John van Engel. Vint anys després, al 1984, va arribar a Europa a través del Banc dels Aliments de París. I al cap de tres anys, al 1987, es fundá el primer Banc dels Aliments a Espanya amb seu a Barcelona, sota el nom Fundació Banc dels Aliments.
Logo de la fundació
Índex Mundial de la Fam al 2015, segons el grau de severitat.
Fet per Tomás Petrov i Nico Pintea
No hay comentarios:
Publicar un comentario